Rozwiązać macierz

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Badziej
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 13 lut 2012, o 20:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka

Rozwiązać macierz

Post autor: Badziej »

Chciałbym wszystkich gorąco powitać. Z powodów sesji musze poprosić Państwa o pomoc w rozwiązaniu zadania.

Zadanie:
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}x&y&z\end{array}\right]}\) x \(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&1&1\\8&4&0\\-8&0&9\end{array}\right]}\) = \(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}4&0&-5\end{array}\right]}\)

Pozdrawiam.
aalmond
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2911
Rejestracja: 1 maja 2006, o 21:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 623 razy

Rozwiązać macierz

Post autor: aalmond »

Wzory Cramera.
Badziej
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 13 lut 2012, o 20:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka

Rozwiązać macierz

Post autor: Badziej »

A mógłby mi ktoś napisać rozwiązanie krok po kroku ? Jak powinno wyglądać rozwiązanie tego zadania ?

Pozdrawiam.
miodzio1988

Rozwiązać macierz

Post autor: miodzio1988 »

Nie. Pokaż jak liczysz
ODPOWIEDZ