Mam do obliczenia takie zadanie i nie wiem jak to obliczyć i od czego zacząć będę wdzięczna za obliczenie i wyjaśnienie.
\(\displaystyle{ \sqrt{0,000268 \cdot \left( \left[\begin{array}{ccc}1&2,0\end{array}\right] \left[\begin{array}{ccc}0,745042&-0,661001\\-0,661001&0,755430\end{array}\right] \left[\begin{array}{ccc}1\\2,0\end{array } \right]\right)}\)
macierze pod pierwiastkiem jak to oblicyć
-
- Użytkownik
- Posty: 21
- Rejestracja: 29 paź 2010, o 22:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznań
macierze pod pierwiastkiem jak to oblicyć
Ostatnio zmieniony 8 lut 2012, o 15:03 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .