podane są wyznaczniki macierzy \(\displaystyle{ \det A=2}\) i \(\displaystyle{ \det B=3}\) i należy obliczyć równanie
\(\displaystyle{ C=3A ^{-1} B^T}\)
obliczyć macierz C
obliczyć macierz C
Ostatnio zmieniony 7 lut 2012, o 08:21 przez Qń, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 9833
- Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 90 razy
- Pomógł: 2632 razy
obliczyć macierz C
Po pierwsze: sformułowanie "obliczyć równanie" jest bez sensu.
Po drugie: polecenie z tematu "obliczyć macierz \(\displaystyle{ C}\)" jest przy tych danych niewykonalne.
Po trzecie: zapewne chodzi o obliczenie wyznacznika macierzy \(\displaystyle{ C}\).
Po czwarte: jeśli tak, to brakuje informacji o wymiarze tych macierzy.
Q.
Po drugie: polecenie z tematu "obliczyć macierz \(\displaystyle{ C}\)" jest przy tych danych niewykonalne.
Po trzecie: zapewne chodzi o obliczenie wyznacznika macierzy \(\displaystyle{ C}\).
Po czwarte: jeśli tak, to brakuje informacji o wymiarze tych macierzy.
Q.