Rozwiązać układ równani

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
koza220
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 3 lut 2012, o 17:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk

Rozwiązać układ równani

Post autor: koza220 »

Witam mam problem z układem równani

\(\displaystyle{ \begin{cases}
2x-y+3z=1\\
-x+2y-z=-2\\
x+y+2z=-2
\end{cases}}\)


Czy dał by mi ktoś radę podać prawidłowy wynik . powiem strzeże posiadam rozwiązanie tego zadania tylko staram się upewnić czy zostało ono dobrze rozwiązane bo wiem że tak się nie powiano postępować z matematyką ale mam zamiar nauczyć się sporej ilość zadani na pamięć

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 3 lut 2012, o 19:24 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Poprawa wiadomości. Temat umieszczony w złym dziale.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3247 razy

Rozwiązać układ równani

Post autor: anna_ »

ODPOWIEDZ