Określ typ danego układu równań.

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
adams1604
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 27 maja 2011, o 00:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Określ typ danego układu równań.

Post autor: adams1604 »

Siema! potrzebuję podpowiedzi do jednego zadania:

Określ typ danego układu równań, w zależności od parametru \(\displaystyle{ m}\);
\(\displaystyle{ \begin{cases} 2x - 3y + z = 1 \\ mx + y + 2z = 0 \\ 3x - (m+1)y + 3z = 1 \end{cases}}\)

prośba o podsunięcie jakiegoś pomysłu na rozwiązanie .. bo próbowałem kilku metod i wychodzą mi okropne wyniki ..
Ostatnio zmieniony 2 lut 2012, o 00:55 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie używaj Caps Locka.
aalmond
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2911
Rejestracja: 1 maja 2006, o 21:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 623 razy

Określ typ danego układu równań.

Post autor: aalmond »

Policz wyznacznik.
adams1604
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 27 maja 2011, o 00:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Określ typ danego układu równań.

Post autor: adams1604 »

Twierdzenie Cramera mam rozumieć tak?
ODPOWIEDZ