Własności wyznaczników

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
i105n2k
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 64
Rejestracja: 24 sty 2007, o 22:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 5 razy

Własności wyznaczników

Post autor: i105n2k »

Wiem, że
\(\displaystyle{ det\left( A \cdot B^{-1} \right) = \frac{det\left( A)\right }{det\left( B)\right }}\)

ale czy
\(\displaystyle{ det\left( A^{-1} \cdot B \right) = \frac{det\left( B)\right }{det\left( A)\right }}\)
jest prawdziwe ?
Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, o 21:38 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Mnożenie w LaTeX-u to "\cdot".
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8691
Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 1001 razy

Własności wyznaczników

Post autor: miki999 »

Tak.
ODPOWIEDZ