Metoda wyznacnzikow ukald równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
lukasz_p92
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 25 mar 2010, o 19:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 15 razy

Metoda wyznacnzikow ukald równań

Post autor: lukasz_p92 »

Witam mam problem z układem równań otóż nie wiem co sie dzieje gdy wyznacznik glowny jest równy 0.
Może mi ktoś wytlumaczyć na przykładzie np
\(\displaystyle{ \begin{cases} x_{1} + 2x_{2} + 3x_{3} + x_{4}=3 \\ 4x_{2} + 5x_{3} + 2x_{4}=4
\\ x_{1} + x_{3}=1 \\ 2x_{2} + 2x_{3}+x_{4}=2 \end{cases}}\)


I Tutaj wyznacnzik głowny jest rowny zero
Niby sie teraz jakis x daje jako parametr a ostatnią linijke sie pomija..
Ale tutaj tez wyjdzie wyznacnziki zero wiec nie wiem jak to ?
Pomoże ktoś ??
ODPOWIEDZ