\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} 2x-4y=2\\x+2y=5\\6x-4y=14 \end{array}}\)
prosze o dokładne rozpisanie
Rozwiązać układ równań stosując metode eliminacji Gaussa
-
- Użytkownik
- Posty: 9833
- Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 90 razy
- Pomógł: 2632 razy
Rozwiązać układ równań stosując metode eliminacji Gaussa
A z czym dokładnie masz problem? Zapisujesz układ macierzowo i upraszczasz macierz operacjami elementarnymi. Pokaż swoje próby.
Q.
Q.
Rozwiązać układ równań stosując metode eliminacji Gaussa
a moge to jakoś uprościc przed zapisaniem w postaci macierzowej ?