\(\displaystyle{ \left{ X+ Y = ft{ ft [\begin{array}{ccc}2&0&0\\0&2&0\\0&0&2\end{array}\right]}\)
\(\displaystyle{ X- Y = { ft [\begin{array}{ccc}0&0&2\\0&2&0\\2&0&0\end{array}\right] \right}}\)
To jest układ równań, tylko nie wiem jak zrobić taką dużą klamrę w latex-ie
Równanie macierzowe
- Puzon
- Użytkownik
- Posty: 130
- Rejestracja: 13 sty 2007, o 16:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Stary i Nowy Sącz
- Pomógł: 20 razy
Równanie macierzowe
napisałaś 2 razy lewą stronę równania taką samą, czy to miało być takie coś:
\(\displaystyle{ \left \{ \begin{array}{l} X+Y = ft [ \begin{array}{ccc}2&0&0\\0&2&0\\0&0&2\end{array}\right] \\
X-Y = ft [\begin{array}{ccc}2&0&0\\0&2&0\\0&0&2\end{array}\right] \end{array}}\)
czy jeszcze coś innego?
bo w tej wersji co podałaś to jest brak rozwiązań
\(\displaystyle{ \left \{ \begin{array}{l} X+Y = ft [ \begin{array}{ccc}2&0&0\\0&2&0\\0&0&2\end{array}\right] \\
X-Y = ft [\begin{array}{ccc}2&0&0\\0&2&0\\0&0&2\end{array}\right] \end{array}}\)
czy jeszcze coś innego?
bo w tej wersji co podałaś to jest brak rozwiązań
Równanie macierzowe
Masz rację. W drugim równaniu jest X- Y. Dzięki już zrobiłam. ale mam problem z innym przykładem