Oblicz - przekształcenia

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
myther
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 505
Rejestracja: 3 kwie 2010, o 21:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sanok
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 2 razy

Oblicz - przekształcenia

Post autor: myther »

Wiedzac, że \(\displaystyle{ S(−4,−2, 2) = (−4, 10, 0, 6)}\) oraz \(\displaystyle{ M_{T}=\left[\begin{array}{cccc}1&-1&1\\2&1&0\\1&-1&1\\1&0&-1\end{array}\right]}\)

obliczyc \(\displaystyle{ (T +S)(2, 1,−1)}\).

Przekształciłem macierz na przekształcenie.

Zrobiłem: \(\displaystyle{ -2S(2,1,-1)=(T+S)(2,1,-1)}\)
Z czego : \(\displaystyle{ T=-3S}\)

Co teraz mam zrobić?
ODPOWIEDZ