\(\displaystyle{ X \cdot \begin{bmatrix} 3&1&0\\1&-1&2\\1&1&1\end{bmatrix} = \begin{bmatrix} 1&-1&5\\6&2&7\\0&-5&-3\end{bmatrix}}\)
Jak wyznaczyć macierz \(\displaystyle{ X}\) ?
Wyznacz Macierz X , pokaż że spełnia ona dane równanie
-
- Użytkownik
- Posty: 37
- Rejestracja: 4 sty 2012, o 10:33
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
Wyznacz Macierz X , pokaż że spełnia ona dane równanie
Ostatnio zmieniony 23 sty 2012, o 13:01 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot. Poprawa wiadomości.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot. Poprawa wiadomości.
-
- Użytkownik
- Posty: 4438
- Rejestracja: 17 kwie 2007, o 13:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 1313 razy
Wyznacz Macierz X , pokaż że spełnia ona dane równanie
\(\displaystyle{ X= \begin{bmatrix} 1&-1&5\\6&2&7\\0&-5&-3\end{bmatrix}\cdot \begin{bmatrix} 3&1&0\\1&-1&2\\1&1&1\end{bmatrix}^{-1}}\)