Układ w postaci macierzowej. Tw. Kroneckera-Capelliego

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
japkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 17 sty 2012, o 18:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: gdańsk

Układ w postaci macierzowej. Tw. Kroneckera-Capelliego

Post autor: japkowy »

Zapisać układ w postaci macierzowej. Korzystając z tw. Kroneckera-Capelliego proszę ustalić ilość rozwiązań układu równań:

\(\displaystyle{ \begin{cases} -x_{1} +x _{2} - x_{3}=0 \\ 2x _{1} -x _{2}+ 3x_{3} =4 \\ 4x_{1}-2 x_{2} + 6x_{3}=8 \end{cases}}\)
Ostatnio zmieniony 17 sty 2012, o 19:21 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ