równanie macierzowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
pilot1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 86
Rejestracja: 29 paź 2009, o 15:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 3 razy

równanie macierzowe

Post autor: pilot1 »

Witajcie mam takie równanie macierzowe
\(\displaystyle{ (B ^{T} +X)A= B^{T}}\)
powiedzcie czy dobrze to zrobiłem
\(\displaystyle{ B ^{T}+X=B ^{T}A ^{-1}}\)
\(\displaystyle{ X=B ^{T}A ^{-1}-B ^{T}}\)
kkk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 578
Rejestracja: 2 paź 2007, o 19:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: ww
Podziękował: 59 razy
Pomógł: 35 razy

równanie macierzowe

Post autor: kkk »

wygląda ok
ODPOWIEDZ