Odejmowanie dwóch macierzy

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
damian18833
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 138
Rejestracja: 12 wrz 2009, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 16 razy

Odejmowanie dwóch macierzy

Post autor: damian18833 »

\(\displaystyle{ \left|2 1 \right| - \left|2 -1 2\right|}\)
\(\displaystyle{ \left|2 -1\right| \left|3 0 4\right|}\)

Witam w jaki sposób obliczyć taką macierz?
Pancernik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 634
Rejestracja: 3 mar 2009, o 14:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 143 razy

Odejmowanie dwóch macierzy

Post autor: Pancernik »

Jak ma wyglądać ta macierz?

Zajrzyj tutaj latex.htm jak się wstawia macierz.
ODPOWIEDZ