W sześciokącie foremnym ABCDEF dane są

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
damianjnc
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 212
Rejestracja: 1 lis 2011, o 16:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zawierzbie
Podziękował: 13 razy

W sześciokącie foremnym ABCDEF dane są

Post autor: damianjnc »

hej,

jak rozwiązać takie zadanie:
W sześciokącie foremnym ABCDEF dane są: \(\displaystyle{ \vec{AB}= \vec{a}, \vec{AF} = \vec{b}}\).Wyraź w zależności od \(\displaystyle{ \vec{a}}\) i \(\displaystyle{ \vec{b}}\) wektory \(\displaystyle{ \vec{AC}}\) , \(\displaystyle{ \vec{AD}}\) , \(\displaystyle{ \vec{AE}}\), \(\displaystyle{ \vec{BC}}\) , \(\displaystyle{ \vec{CF}}\).

Z góry dziękuję,
Damian
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

W sześciokącie foremnym ABCDEF dane są

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ \vec{AC}=\vec{AF}+2\vec{AB}=b+2a}\)

\(\displaystyle{ \vec{AD}=\vec{AC}+\vec{AF}=2b+2a}\)

\(\displaystyle{ \vec{AE}=\vec{AD}-\vec{AB}=2b+a}\)
ODPOWIEDZ