przekształcenie liniowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
nrmal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 2 lut 2007, o 15:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa

przekształcenie liniowe

Post autor: nrmal »

Witam
Niestety ktos usunal moj poprzedni post z zadaniami . Ponizej wkleje jedno zadanie na ktorego METODZIE rozwiazania zalezy mi najbardziej . Pozdrawiam

Niech :
A=[(2,1),(1,1)] B=[(1,3),(0,1)] C=[(0,1)(1,4)] i niech \(\displaystyle{ \gamma}\) R3 -> R2 bedzie takim przekształceniem liniowym , ze M(\(\displaystyle{ \gamma}\))\(\displaystyle{ _{A}^{B}}\)=\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&2\\3&4\end{array}\right] .}\)
Znaleźć \(\displaystyle{ \gamma}\) oraz M(\(\displaystyle{ \gamma}\))\(\displaystyle{ _{A}^{C}}\)
ODPOWIEDZ