Pole równoległoboku i objętość czworościanu

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
szokmen
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 31 sty 2007, o 16:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sulechow

Pole równoległoboku i objętość czworościanu

Post autor: szokmen »

Mam obliczyć pole równoległoboku zbudowanego na wektorach \(\displaystyle{ \vec{A}=[1,-1,2], \vec{B}=[3,0,1]}\)

Mi wyszło \(\displaystyle{ \sqrt{35}}\)

Mam również obliczyć objętość czworościanu zbudowanego na wektorach \(\displaystyle{ \vec{A}=[1,-2,3], \vec{B}=[0,0,1], \vec{C}=[-1,0,1]}\)

W tym wypadku wyszło mi, że V=2 proszę sprawdźcie obydwa przykłady
koloninek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 30 sty 2007, o 13:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 4 razy

Pole równoległoboku i objętość czworościanu

Post autor: koloninek »

Wg mnie są to poprawne obliczenia.
Awatar użytkownika
Pniaq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 39
Rejestracja: 5 kwie 2006, o 18:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 2 razy

Pole równoległoboku i objętość czworościanu

Post autor: Pniaq »

Mnie rowniez wyniki sie pokrywaja
oggylwiatko
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 13 cze 2009, o 14:05
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 2 razy

Pole równoległoboku i objętość czworościanu

Post autor: oggylwiatko »

jak policzyliście to pole czworościanu ?
ODPOWIEDZ