Układ 3 równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
mała193
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 237
Rejestracja: 3 sty 2007, o 14:30
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 63 razy

Układ 3 równań

Post autor: mała193 »

Rozwiąż układ równań (metodą wyznaczników)
3x+2y-z=13
-2x+y+z=-2
x-2y+5z=-9
rObO87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 588
Rejestracja: 16 sty 2005, o 20:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 4 razy

Układ 3 równań

Post autor: rObO87 »

O twierdzeniu Knockera-Cappelliego słyszałaś?
mat1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3393
Rejestracja: 29 sty 2006, o 14:15
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 466 razy
Pomógł: 197 razy

Układ 3 równań

Post autor: mat1989 »

popatrz tutaj :
https://matematyka.pl/printview.php?t=12 ... 1b80ba0650
i na post Tristana
rObO87 pisze:O twierdzeniu Knockera-Cappelliego słyszałaś?
rObO87, jak możesz to przytocz, bo na necie nie mogę za bardzo znaleźć
rObO87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 588
Rejestracja: 16 sty 2005, o 20:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 4 razy

Układ 3 równań

Post autor: rObO87 »

... _liniowych
Awatar użytkownika
Pniaq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 39
Rejestracja: 5 kwie 2006, o 18:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 2 razy

Układ 3 równań

Post autor: Pniaq »

rozwiązanie to x=2 , y=3 , z=-1
*Kasia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2826
Rejestracja: 30 gru 2006, o 20:38
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lublin/warszawa
Podziękował: 62 razy
Pomógł: 482 razy

Układ 3 równań

Post autor: *Kasia »

mała193, a z czym masz problem? Nie umiesz liczyć wyznaczników, czy coś Ci nie wychodzi?
ODPOWIEDZ