Macierze macierze

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Bartito
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 9 gru 2011, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kielce

Macierze macierze

Post autor: Bartito »

Witam. Proszę o pomocoby robieniu tych macierzy.




X= \(\displaystyle{ \left[\begin{array}{cccc}1&6&47&25\\1&6&42&29\\1&6&42&29\\1&7&45&29\\1&8&46&30\\1&8&48&32\\1&9&49&33\\1&9&49&33\\1&9&50&35\\1&10&52&35\\1&10&53&32\\1&10&57&38\\1&11&58&40\\1&12&62&42\end{array}\right]}\)


x= \(\displaystyle{ \left[\begin{array}{cccccccccccc}1&1&1&1&1&1&1&1&1&1&1&1\\6&6&7&8&8&9&9&10&10&10&11&12\\47&42&45&46&48&49&50&52&53&57&58&62\end{array}\right]}\)


Mam tez wynik ale nie wiem czy jest dobry:

X= \(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}976&5494&3611\\5494&31289&20461\\3611&20161&13437\end{array}\right]}\)
Ostatnio zmieniony 10 gru 2011, o 17:33 przez Bartito, łącznie zmieniany 4 razy.
miodzio1988

Macierze macierze

Post autor: miodzio1988 »

Macierzy się nie oblicza. Podaj poprawną tresc zadania
ODPOWIEDZ