układ równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
Salomon777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 168
Rejestracja: 30 lis 2010, o 12:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nigeria
Podziękował: 15 razy

układ równań

Post autor: Salomon777 »

\(\displaystyle{ \begin{cases}-y+z=0 \\ x+y=0\\3x+3z=0 \end{cases}}\)
Jak rozwiązać takiego typu równania ?
Awatar użytkownika
alfgordon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2176
Rejestracja: 10 lis 2010, o 13:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 379 razy

układ równań

Post autor: alfgordon »

do macierzy i skorzystać z tw. Kroneckera-Capellego
ODPOWIEDZ