Układ równań liniowych

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Nozdormu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 29 sty 2007, o 12:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: inąd

Układ równań liniowych

Post autor: Nozdormu »

Czy mógłby ktoś obliczyć taki układ równań metodą macierzową? Nie mam odpowiedzi a chciałbym sprawdzić moje rozwiązanie

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l}2x-y+z+t=1\\x+2y-z+4t=2\\x+7y-4z+11t=3\end{array}}\)

[ Dodano: 31 Styczeń 2007, 18:04 ]
nikt nie umie czy nikomu sie nie chce?:p
Awatar użytkownika
Pniaq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 39
Rejestracja: 5 kwie 2006, o 18:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 2 razy

Układ równań liniowych

Post autor: Pniaq »

ja mam tak t jako parametr
i mam punkt ( 2 , -1/3 , -2 , 0 ) + lin [ 0 , -3 , -6 , 0 ]
ODPOWIEDZ