zbadać liniową niezależność.

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
konrad18m
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 108
Rejestracja: 16 paź 2011, o 11:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 4 razy

zbadać liniową niezależność.

Post autor: konrad18m »

\(\displaystyle{ 3-x, 4+x 2x+3


no i zatrzymalem się na:


a(3-x)+b(4+x)=2x+3

z jakiego twierdzenia mam skorzystać zeby ruszyć z tym do przodu? albo mogłbym dostać jakies wskazowki...?}\)
miodzio1988

zbadać liniową niezależność.

Post autor: miodzio1988 »

Zle pod definicje podstawiles w ogole. Jaka jest def?
konrad18m
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 108
Rejestracja: 16 paź 2011, o 11:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 4 razy

zbadać liniową niezależność.

Post autor: konrad18m »

... 5%9B%C4%87 przeczytalem
Ostatnio zmieniony 4 gru 2011, o 16:00 przez konrad18m, łącznie zmieniany 1 raz.
miodzio1988

zbadać liniową niezależność.

Post autor: miodzio1988 »

Nie. Najpierw poznaj prawidłową definicję liniowej niezależności
konrad18m
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 108
Rejestracja: 16 paź 2011, o 11:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 4 razy

zbadać liniową niezależność.

Post autor: konrad18m »

czyli kiedy istnieje skonczona liczby wektorow i nie wszystkie skalary sa zerowe (jezeli takie skalary nie istnieja to jest niezalezność) ale jak to przelozyc na praktyke... szkoda ze w internecie nie ma zadnych przykladow zadan tylko same teorie...
miodzio1988

zbadać liniową niezależność.

Post autor: miodzio1988 »

dalej nie. Pewna implikacja to jest. jaka?
konrad18m
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 108
Rejestracja: 16 paź 2011, o 11:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 4 razy

zbadać liniową niezależność.

Post autor: konrad18m »

\(\displaystyle{ Jezeli a _{1}v _{1}+... a_{n}v _{n}=0 dla
pewnych
skalarów
a _{1},... a_{n}
, to
wszystkie
te
skalary
muszą byc zerami.}\)
tak?-- 4 gru 2011, o 16:34 --\(\displaystyle{ a(3-x)+b(4+x)+c(2x+3)=0 ?}\)
miodzio1988

zbadać liniową niezależność.

Post autor: miodzio1988 »

juz lepiej. Wymnóż wszystko teraz
konrad18m
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 108
Rejestracja: 16 paź 2011, o 11:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 4 razy

zbadać liniową niezależność.

Post autor: konrad18m »

czyli: \(\displaystyle{ 3a-ax+4b+bx+2xc+3c=0}\) ? i Co teraz? hmm
ODPOWIEDZ