\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x1 + qx2 + px3 = 1 - p\\(q - 2)x2 - 2x3 = 2 \end{array}}\)
a) Przedstaw rozwiazanie ogólne i podaj jego interpretacje geometryczna.
b) Podaj dwa rózne (jesli istnieja) rozwiazania szczegółowe.
c) Dla jednego z nich sprawdz czy spełnia układ równan
Układy równań macierzy
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 28 lis 2011, o 17:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 28 lis 2011, o 17:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 28 lis 2011, o 17:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
Układy równań macierzy
P=4 Q= 2
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&2&4| -3\\0&0&-2|2\end{array}\right]}\)
wychodzi mi coś takiego
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&2&0|7\\0&0&1|-1\end{array}\right]}\)
Czyli
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x1 + 2x2=7\\x3=-1 \end{array}}\)
i nadal nie mogę rozwiązać równania , chociaż dobrze to robię? o to w tym chodzi?
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&2&4| -3\\0&0&-2|2\end{array}\right]}\)
wychodzi mi coś takiego
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&2&0|7\\0&0&1|-1\end{array}\right]}\)
Czyli
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x1 + 2x2=7\\x3=-1 \end{array}}\)
i nadal nie mogę rozwiązać równania , chociaż dobrze to robię? o to w tym chodzi?
Układy równań macierzy
Czyli bedziesz mial nieskonczenie wiele rozwiazan.Przedstaw rozwiazanie ogólne
Zle wykonales eliminacje Gaussa tez