Rzędy macierzy

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
bulbazaur
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 23 lis 2011, o 18:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Rzędy macierzy

Post autor: bulbazaur »

Witam.

Czy mógłby mi ktoś napisać jakie rzędy mają podane macierze?:

a)
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}-3&4\\3&-2\\9&-11\end{array}\right]}\)

b)
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}4&14&9\\9&3&17\end{array}\right]}\)

c)
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&-2&2\\5&-8&3\\2&1&-1\end{array}\right]}\)

d)
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&-2\\5&-8\\2&1\end{array}\right]}\)


Ponieważ obliczyłem i nie wiem czy dobrze mi wyszło.

Pozdrawiam.
mostostalek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1384
Rejestracja: 26 lis 2006, o 21:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 33 razy
Pomógł: 268 razy

Rzędy macierzy

Post autor: mostostalek »

a)2
b)2
c)3
d)2
ODPOWIEDZ