Działania wewnętrzne na zbiorach.

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
rfl_1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 13 wrz 2011, o 13:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Działania wewnętrzne na zbiorach.

Post autor: rfl_1989 »

Witam, dostałem do zrobienia zadania i za nic w świecie nie potrafię się z nimi uporać :/ Jest jakaś dobra dusza, która mi pomoże je zrobić/zrozumieć/pokierować? Znam prawa rachunku zbiorów i działania na zbiorach jest nie mam pojęcia co mi może wyjść z np. iloczynu zbioru liczb rzeczywistych i naturalnych

R \(\displaystyle{ \cap}\) N = ?
R \(\displaystyle{ \cup}\) W = ?
R W = ?
R \(\displaystyle{ \cap}\) W = ?
R \(\displaystyle{ \cap}\) C = ?
W \(\displaystyle{ \cup}\) C = ?
C W = ?
Awatar użytkownika
mmoonniiaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5482
Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 21 razy
Pomógł: 1470 razy

Działania wewnętrzne na zbiorach.

Post autor: mmoonniiaa »

\(\displaystyle{ \mathbb{R} \cap \mathbb{N} = \mathbb{N}\\
\mathbb{R} \cup \mathbb{W} = \mathbb{R}\\
\mathbb{R} \setminus \mathbb{W} = \mathbb{NW}\\
\mathbb{R} \cap \mathbb{W} = \mathbb{W}\\
\mathbb{R} \cap \mathbb{C} = \mathbb{C}\\
\mathbb{W} \cup \mathbb{C} = \mathbb{W}\\
\mathbb{C} \setminus \mathbb{W} = \varnothing}\)
rfl_1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 13 wrz 2011, o 13:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Działania wewnętrzne na zbiorach.

Post autor: rfl_1989 »

mmoonniiaa pisze:\(\displaystyle{ \mathbb{R} \cap \mathbb{N} = \mathbb{N}\\
\mathbb{R} \cup \mathbb{W} = \mathbb{R}\\
\mathbb{R} \setminus \mathbb{W} = \mathbb{NW}\\
\mathbb{R} \cap \mathbb{W} = \mathbb{W}\\
\mathbb{R} \cap \mathbb{C} = \mathbb{C}\\
\mathbb{W} \cup \mathbb{C} = \mathbb{W}\\
\mathbb{C} \setminus \mathbb{W} = \varnothing}\)
Dziękuję.
ODPOWIEDZ