wyznacz rzad macierzy w zależnosci od parametru

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
konrad18m
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 108
Rejestracja: 16 paź 2011, o 11:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 4 razy

wyznacz rzad macierzy w zależnosci od parametru

Post autor: konrad18m »

wyznacz rząd macierzy w zależnosci od parametru p


\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{cccc}1 &p&1\\3&0&2\\p&-p&1\end{array}\right]}\)

to co zrobiłem to:

\(\displaystyle{ \det A=0\\
m_{1} =1\\
m_{2} =p ^{2}\\
m_{3} =0}\)


czy to jest dobrze? Czy ja mam tu jeszcze cos dopisac? ;| hmm, proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2011, o 23:59 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nowa linijka w LaTeXu to \\.
ODPOWIEDZ