Mnożenie funkcji kwadratowych

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Sajek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 5 cze 2006, o 19:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 5 razy

Mnożenie funkcji kwadratowych

Post autor: Sajek »

Może to łatwe, ale nie rozumiem:

a(x) = -3x�-5x+7
b(x) = 2x�+6x-12

podaj wartośc a(b(x))?????????
jasny
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 845
Rejestracja: 2 kwie 2006, o 23:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Limanowa
Pomógł: 191 razy

Mnożenie funkcji kwadratowych

Post autor: jasny »

\(\displaystyle{ a(b(x))=a(2x^2+6x-12)=-3(2x^2+6x-12)^2-5(2x^2+6x-12)+7}\)
ODPOWIEDZ