Witam wszystkich! Czy ktoś mógł by mi pomóc w rozwiązaniu tego zadanka ewentualnie podesłać linka do podobnego żebym sam zrobił i się nauczył?
Metodą rozkładu \(\displaystyle{ L \cdot L ^{T}}\) rozwiązać podany układ równań algebraicznych \(\displaystyle{ A \cdot x = b}\)
\(\displaystyle{ A=\begin{bmatrix} 1&-3&-1\\-3&13&9\\-1&9&26\end{bmatrix}}\)
\(\displaystyle{ b=\begin{bmatrix} -1\\7\\7\end{bmatrix}}\)
Pozdrawiam!
Układ rownań metodą rozkładu
-
- Użytkownik
- Posty: 19
- Rejestracja: 26 kwie 2010, o 17:25
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 5 razy
Układ rownań metodą rozkładu
Ostatnio zmieniony 15 lis 2011, o 16:52 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[latex] [/latex] .
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach