wartość parametru macierzy

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
MartaMartaMarta6
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 2 lis 2011, o 23:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

wartość parametru macierzy

Post autor: MartaMartaMarta6 »

dla jakiej watrości parametru x macierz

\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}31&27&34\\29&29&34\\32&28&33\end{array}\right]}\)

jest iloczynem macierzy:

\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}1&2&3\\3&2&1\\1&2&3\end{array}\right]}\) * \(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}4&5&6\\6&5&x\\5&4&6\end{array}\right]}\)
miodzio1988

wartość parametru macierzy

Post autor: miodzio1988 »

Wymnóz te macierze najpierw tak jak to na wiki jest opisane
ODPOWIEDZ