Do rozwiązania mam taki układ równań:
\(\displaystyle{ \begin{cases} \frac{1}{x} - \frac{2}{y} + \frac{3}{z} = 1 \\ \frac{3}{x} + \frac{4}{y} + \frac{6}{z} = 7 \\ \frac{1}{x} - \frac{8}{y} - \frac{3}{z} = -4 \end{cases}}\)
Jak się za to zabrać w ogóle?
Układ równań
-
- Użytkownik
- Posty: 844
- Rejestracja: 19 lis 2009, o 15:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 121 razy
- Pomógł: 156 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 16328
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 3248 razy
Układ równań
podstaw sobie
\(\displaystyle{ \frac{1}{x}=a, \frac{1}{y}=b, \frac{1}{z}=c}\)
\(\displaystyle{ a,b,c \neq 0}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} a - 2b + 3c = 1\\ 3a + 4b + 6c = 7\\ a - 8b - 3c = -4 \end{cases}}\)
\(\displaystyle{ \frac{1}{x}=a, \frac{1}{y}=b, \frac{1}{z}=c}\)
\(\displaystyle{ a,b,c \neq 0}\)
\(\displaystyle{ \begin{cases} a - 2b + 3c = 1\\ 3a + 4b + 6c = 7\\ a - 8b - 3c = -4 \end{cases}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 844
- Rejestracja: 19 lis 2009, o 15:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 121 razy
- Pomógł: 156 razy