Układ równań - macierze

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
p3mionek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 25 paź 2011, o 20:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Układ równań - macierze

Post autor: p3mionek »

Dla jakich wartości parametru \(\displaystyle{ p \in R}\) podane układy równań są układami Cramera:

a) \(\displaystyle{ \begin{cases} x+3y+3z=px\\ 3x+y+3z=py\\ 3x+3y+z=pz \end{cases}}\)

b) \(\displaystyle{ \begin{cases} px-y-2z=1\\ x+2y+z=13\\ x-y+pz=5 \end{cases}}\)

c) \(\displaystyle{ \begin{cases} x+y+z=6\\ x+y-z=0\\ 2x+3py+pz=-7 \end{cases}}\)
Ostatnio zmieniony 7 lis 2011, o 19:58 przez p3mionek, łącznie zmieniany 3 razy.
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

Układ równań - macierze

Post autor: bartek118 »

Z definicji - kiedy układ jest układem Cramera?
ODPOWIEDZ