Bardzo prosze o pomoc w rozwiązaniu tego równianian macierzowego.
\(\displaystyle{ \left( AX+I \right) ^{T} \cdot B =C}\)
Równanie macierzowe problem
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 5 lis 2011, o 17:33
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: kraków
- Podziękował: 1 raz
Równanie macierzowe problem
Ostatnio zmieniony 5 lis 2011, o 18:00 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
- alfgordon
- Użytkownik
- Posty: 2176
- Rejestracja: 10 lis 2010, o 13:14
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 379 razy
Równanie macierzowe problem
\(\displaystyle{ (AX +I)^{T} \cdot B =C}\)
\(\displaystyle{ (AX +I)^{T} =C \cdot B^{-1}}\)
\(\displaystyle{ AX +I =\left( C \cdot B^{-1}\right)^{T}}\)
\(\displaystyle{ X=A^{-1} \cdot \left[ \left( C \cdot B^{-1}\right)^{T}-I\right]}\)
\(\displaystyle{ (AX +I)^{T} =C \cdot B^{-1}}\)
\(\displaystyle{ AX +I =\left( C \cdot B^{-1}\right)^{T}}\)
\(\displaystyle{ X=A^{-1} \cdot \left[ \left( C \cdot B^{-1}\right)^{T}-I\right]}\)