uklad równan liniowych

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
habibi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 19 paź 2011, o 15:39
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: wodzislaw
Podziękował: 3 razy

uklad równan liniowych

Post autor: habibi »

bardzo prosze kogos o sprawdzenie mi tego zadania.
Dla jakiej wartosci parametru a ten uklad rownan ma rozwiazanie w ciele \(\displaystyle{ Z_{11}
\begin{cases} x+y+z+t=5 \\ x+2y+3z+4t=6\\3x+4y+5z+6t=a \end{cases}}\)

Wyszlo mi 16 wiec wynik w tym ciele to 5.
Awatar użytkownika
ymar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 413
Rejestracja: 13 sie 2005, o 14:52
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 21 razy
Pomógł: 24 razy

uklad równan liniowych

Post autor: ymar »

Jaki to ma sens, habibi? Ani z pozytywnej, ani z negatywnej odpowiedzi niczego się nie nauczysz. Jażeli podasz swoje rachunki, to ktoś będzie Ci mógł wyjaśnić ewentualne błędy.
ODPOWIEDZ