\(\displaystyle{ \vec{A}=(\alpha,\beta,\gamma) \ \vec{B}=(1,1,1) \ \vec{C}=(0,1,0)}\)
Oblicz \(\displaystyle{ A\cdot (B\cdot C)}\) - podwójny iloczyn skalarny
Oblicz iloczyn skalarny
Oblicz iloczyn skalarny
Ostatnio zmieniony 5 maja 2018, o 16:22 przez SlotaWoj, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 5974
- Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 1251 razy
Oblicz iloczyn skalarny
Wzór na iloczyn skalarny wektorów \(\displaystyle{ \vec{A}, \vec{B} \in \mathbb{R}^{n}}\) to:
\(\displaystyle{ \sum_{}^{} a_{i}b_{i}}\)
\(\displaystyle{ \sum_{}^{} a_{i}b_{i}}\)