Kąt między płaszczyznami

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
Prog
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 31 mar 2005, o 23:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 1 raz

Kąt między płaszczyznami

Post autor: Prog »

Byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś sprawdził mi wynik w tym zadaniu:

Wyznaczyć kąt pomiędzy płaszczyzną \(\displaystyle{ x-z+10=0}\), a płaszczyzną \(\displaystyle{ YOZ}\).

Mi wyszło \(\displaystyle{ \frac{\pi}{4}}\)
Awatar użytkownika
Puzon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 130
Rejestracja: 13 sty 2007, o 16:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Stary i Nowy Sącz
Pomógł: 20 razy

Kąt między płaszczyznami

Post autor: Puzon »

jeśli to to samo co \(\displaystyle{ z=x+10}\) to mi też tak wyszło\(\displaystyle{ \frac{\pi}{4}}\), natomiast z płaszczyzną \(\displaystyle{ XOZ}\) kąt prosty
ODPOWIEDZ