wyznacz współrzędne wektora R mając dane

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
paulaa1992
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 14 gru 2010, o 17:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: krk
Podziękował: 15 razy

wyznacz współrzędne wektora R mając dane

Post autor: paulaa1992 »

Wyznacz współrzędne wektora \(\displaystyle{ R}\) mając dane:

\(\displaystyle{ A=(1, 1, 1), R A =2}\)

\(\displaystyle{ B=(-1, 1, -2), R B=-7}\)

\(\displaystyle{ C=(-1, -1, 1), R C=0}\)
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8691
Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 1001 razy

wyznacz współrzędne wektora R mając dane

Post autor: miki999 »

\(\displaystyle{ R=(a,b,c)}\). Masz 3 niewiadome. Warunki dają Ci 3 równania. Czegóż jeszcze trzeba?
ODPOWIEDZ