Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
-
pitomski
- Użytkownik
- Posty: 32
- Rejestracja: 5 cze 2011, o 14:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: wroclaw
- Podziękował: 3 razy
Post
autor: pitomski »
Powiedzcie mi od czego zalezy czy uklad 3 r z 3 niew. jest:
-sprzeczny (brak rozwiazan)
-nieskonczenie wiele rozwiazan
1 rozw.
2rozw.
bo wiem ze zalezy to od wyznacznika
a musze rozwiazac taki uklad
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x+py-z=1\\px+4y=2\\2x+y+z=1 \end{array}}\)
Ostatnio zmieniony 7 paź 2011, o 14:45 przez
pitomski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
miki999
- Użytkownik
- Posty: 8691
- Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 36 razy
- Pomógł: 1001 razy
Post
autor: miki999 »
Tak, zależy od wyznacznika. Mówi o tym tw. Kroneckera-Capellego.
Pozdrawiam.