układ równań interpteracja graficzna

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
rafalafar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 76
Rejestracja: 15 lis 2010, o 23:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa
Podziękował: 30 razy

układ równań interpteracja graficzna

Post autor: rafalafar »

\(\displaystyle{ \begin{cases} -x+2y-2z=2 \\ 2y+4z=4 \end{cases}}\)

rozwiązując otrzymuję roz ogólne:

\(\displaystyle{ \begin{cases} x=2-6z \\ y=2-2z \\ z=z \end{cases}}\)

jak to zinterpretować graficznie? W jakim układzie i jak oznaczyć osie? Zmienną swobodną jest z. Nie wiem jak to się robi...
aalmond
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2911
Rejestracja: 1 maja 2006, o 21:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Pomógł: 623 razy

układ równań interpteracja graficzna

Post autor: aalmond »

jak to zinterpretować graficznie?
To jest prosta.
ODPOWIEDZ