układ z 3niewiadomymi

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
wweronika1991
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 26 wrz 2011, o 13:19
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: gdynia

układ z 3niewiadomymi

Post autor: wweronika1991 »

\(\displaystyle{ \begin{cases} 2a+b+2c=3 \\ a+2c=2 \\-a+b-3c=1 \end{cases}}\)
gdzie robie bledy??
\(\displaystyle{ \begin{cases} 2c=3-2a-b \\ a+2(6-4a-2b)=2 \\ -a+b-3(6-4a-2b)=1\end{cases} \\
\begin{cases} c=6-4a-2b \\ a+12-8a-4b=2 \\ -a+b+18+12a+6b=1 \end{cases} \\
\begin{cases} 6-4a-2b=c \\ -7a-4b=-10\\11a+7b=-17 \end{cases}}\)


jak mam wyznaczyc nastepne??
ciagle mam bledy w dalszych obliczeniach..
prosze o napisanie poprawnie..
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, o 13:11 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Kartezjusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7330
Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 961 razy

układ z 3niewiadomymi

Post autor: Kartezjusz »

Już w pierwszym kroku jest błąd aby wyznaczyć "c" potrzeba podzielić przez 2,a nie pomnożyć...
ODPOWIEDZ