znajdz wspolrzedne wektora

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
wweronika1991
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 26 wrz 2011, o 13:19
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: gdynia

znajdz wspolrzedne wektora

Post autor: wweronika1991 »

znaleźć wsółrzędne wektora \(\displaystyle{ (6,0,4)}\) w bazie: \(\displaystyle{ e_1=(1,-1,2), e_2=(2,2,1), e_3=(3,-1,1)}\)
(o ile to możliwe) prosze mi to wytłumaczyc, dziekuje
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, o 13:09 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
miodzio1988

znajdz wspolrzedne wektora

Post autor: miodzio1988 »

Kolejny raz pytanie: jaki jest problem? Wszystko na schematach robisz. Jaki tu schemat jest?
wweronika1991
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 26 wrz 2011, o 13:19
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: gdynia

znajdz wspolrzedne wektora

Post autor: wweronika1991 »

nie wiem o co w tym chodzi, nigdy czegos takiego nie robilam. moze napiszesz?
miodzio1988

znajdz wspolrzedne wektora

Post autor: miodzio1988 »

Pewnie, że nie napisze

Co to jest w ogole ta tajemnicza baza?

zadanie naprawdę jest banalne tylko trzeba chwilke pomyslec
ODPOWIEDZ