badanie liniowe

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
wweronika1991
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 26 wrz 2011, o 13:19
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: gdynia

badanie liniowe

Post autor: wweronika1991 »

zbadać liniowa niezależność (zależność) wektorów:
a) \(\displaystyle{ x=(2,1,-1), y=(3,4,-1), z=(5,5,-2)}\)
b) \(\displaystyle{ x=(1,-1,2), y=(2,2,1), z=(3,-1,1)}\)
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, o 13:09 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
miodzio1988

badanie liniowe

Post autor: miodzio1988 »

do macierzy i liczysz wyznacznik. problem jest gdzie?
ODPOWIEDZ