Sprawdzić niesprzeczność układu równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
pgoryl
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 22 wrz 2011, o 10:03
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa

Sprawdzić niesprzeczność układu równań

Post autor: pgoryl »

Witam potrzebowal bym rozwiazac zadanie.

Sprawdzić niesprzeczność układu równań. Określić liczbę rozwiązań. jeśli istnieją rozwiązania znaleźć je.

\(\displaystyle{ \begin{cases} 2x+y-u=0 \\
x+y+z+u=10
\\-x+y-z+u=0\end{cases}}\)


Z góry Dzięki
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2011, o 10:38 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
3squad
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 63
Rejestracja: 5 lut 2010, o 08:30
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: C:\\windows
Podziękował: 24 razy

Sprawdzić niesprzeczność układu równań

Post autor: 3squad »

w czym problem?
robisz macierz i ogień
ODPOWIEDZ