Obliczenie dwóch układów równań liniowych

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Azazell
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 14 sty 2007, o 23:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin

Obliczenie dwóch układów równań liniowych

Post autor: Azazell »

Jak obliczyc te dwa układy rownan liniowych
dwoma metodami:
- METODĄ MACIERZOWĄ
- METODĄ GAUSA
, gdy mam więcej nie wiadomych ?

2 zadanka proszę o dokładne wyliczenie
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l}3x-y+2z=0\\4x+2y-5z=0\\2x-7y+11z=0\end{array}}\)

\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l}5x+3y-z=3\\2x+y-z=1\\3x-2y+2z=-4\\x-y+2z=-2\end{array}}\)
Ostatnio zmieniony 16 sty 2007, o 14:43 przez Azazell, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
aikon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 450
Rejestracja: 2 gru 2005, o 17:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 48 razy

Obliczenie dwóch układów równań liniowych

Post autor: aikon »

Popraw ten zapis!
ODPOWIEDZ