Macierz odwzorowania liniowego

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
marlenka111
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 1 wrz 2011, o 11:09
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Krakow
Podziękował: 2 razy

Macierz odwzorowania liniowego

Post autor: marlenka111 »

Dana jest macierz \(\displaystyle{ A=\left[\begin{array}{ccc}5&1\\3&2\\0&-1\end{array}\right]}\) odwzorowanie \(\displaystyle{ f\colon\mathbb R^{2} \rightarrow\mathbb R^{3}}\) w bazach \(\displaystyle{ B_{1}=(u _{1}=(1,-1),u_{2}=(1,-2))}\), \(\displaystyle{ B_{2}=(v _{1}=(1,1,1),v_{2}=(1,1,0),v_{3}=(1,0,0))}\). Znaleźć\(\displaystyle{ f(x_{1},x_{2})}\) dla dowolnego wektora \(\displaystyle{ u=(x_{1},x_{2}) \in\mathbb R^{2}}\).
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2011, o 20:50 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

Macierz odwzorowania liniowego

Post autor: Chromosom »

... _liniowego
Znajdziesz tutaj wszystko czego potrzebujesz. Wystarczy podstawić dane do wzoru. Gdyby pojawiły się problemy, zamieść swoje obliczenia.
ODPOWIEDZ