układ równań

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
anetaaneta1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 654
Rejestracja: 3 lis 2010, o 17:22
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 316 razy
Pomógł: 1 raz

układ równań

Post autor: anetaaneta1 »

dla jakich wartości parametrów k i l układ ma rozwiązanie niezerowe

\(\displaystyle{ kx+y+z=0}\)
\(\displaystyle{ x+ly+z=0}\)
\(\displaystyle{ x+2ly+z=0}\)

z góry dzięki
Awatar użytkownika
ares41
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6499
Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 142 razy
Pomógł: 922 razy

układ równań

Post autor: ares41 »

Metoda wyznacznikowa
anetaaneta1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 654
Rejestracja: 3 lis 2010, o 17:22
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 316 razy
Pomógł: 1 raz

układ równań

Post autor: anetaaneta1 »

ale jak ??
Awatar użytkownika
ares41
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6499
Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 142 razy
Pomógł: 922 razy

układ równań

Post autor: ares41 »

Układ ma rozwiązanie, gdy wyznacznik główny jest różny od zera.
ODPOWIEDZ