Witam. Niedługo (12.09) mam poprawkę z matematyki i potrzebuję pomocy. Nie umiem rozwiązywać macierzy z inną liczbą kolumn i wierszy, np:
\(\displaystyle{ \begin{cases} x_1-x_2+x_3-x_4+x_5=1\\ x_1-x_2+x_3+x_4-x_5=1\\x_1-x_2+x_3+3x_4-3x_5=1 \end{cases}}\)
Mam jeszcze kilka takich zadań, których nie potrafię rozwiązać. jeśli ktoś byłby chętny to mogłabym przesłać skan zadań. fajni by było, gdyby ktoś się nudził i postanowił pomóc. Z góry wielkie dzięki
Zadania z macierzy
- AriannaLopez
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 6 wrz 2011, o 15:33
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Frombork
Zadania z macierzy
Ostatnio zmieniony 6 wrz 2011, o 16:51 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .Temat umieszczony w złym dziale.
-
- Użytkownik
- Posty: 692
- Rejestracja: 19 cze 2011, o 23:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Pomógł: 107 razy
Zadania z macierzy
Rozwiązujesz normalnie jak macierz \(\displaystyle{ n \times n}\), tylko nie dostajesz jednoznacznego rozwiązania
Ostatnio zmieniony 6 wrz 2011, o 17:47 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. \times
Powód: Poprawa wiadomości. \times
- AriannaLopez
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 6 wrz 2011, o 15:33
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Frombork
Zadania z macierzy
Nie rozumiem :/ naprawde -- 7 wrz 2011, o 12:50 --robię tak i nie chce mi wyść :/