Przestrzena R^3 jest

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
geto90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 3 wrz 2011, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nowy Sącz

Przestrzena R^3 jest

Post autor: geto90 »

Witam!

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania:

3. Niech
\(\displaystyle{ W_{1} = \{(x,y,z)\in\ R^{3} : x=y=-2\} \\
W_{2} = \{(x,y,z)\in\ R^{3} : x-y=1+2\} \\
W_{3} = \{(x,y,z)\in\ R^{3} : x=y=2=0\}}\)

Przestrzenią \(\displaystyle{ R^{3}}\) jest:
A) tylko \(\displaystyle{ W_{1}}\) i \(\displaystyle{ W_{3}}\)
B) tylko \(\displaystyle{ W_{1}}\) i \(\displaystyle{ W_{2}}\)
C) \(\displaystyle{ W_{1}}\), \(\displaystyle{ W_{2}}\), \(\displaystyle{ W_{3}}\)
D) tylko \(\displaystyle{ W_{1}}\)

Z gory dziki i pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2011, o 12:18 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8691
Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 1001 razy

Przestrzena R^3 jest

Post autor: miki999 »

Zapis jakiś do bani.
Z tego co tu widać, żadna nie jest \(\displaystyle{ R^3}\)
Awatar użytkownika
fon_nojman
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1599
Rejestracja: 13 cze 2009, o 22:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 68 razy
Pomógł: 255 razy

Przestrzena R^3 jest

Post autor: fon_nojman »

\(\displaystyle{ W_1, W_2}\) są dwuwymiarowe a \(\displaystyle{ W_3=\emptyset.}\)
geto90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 3 wrz 2011, o 09:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nowy Sącz

Przestrzena R^3 jest

Post autor: geto90 »

Czyli zadna z odpowiedzi nie jest poprawna?

Bo jezeli pytanie byloby o \(\displaystyle{ R^{2}}\) to poprawna odpowiedz to bylaby B - tulko \(\displaystyle{ W_{1} i W_{2}}\), tak?
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34283
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Przestrzena R^3 jest

Post autor: Jan Kraszewski »

fon_nojman pisze:\(\displaystyle{ W_1, W_2}\) są dwuwymiarowe a \(\displaystyle{ W_3=\emptyset.}\)
Od kiedy \(\displaystyle{ W_1}\) jest dwuwymiarowa?

JK
ODPOWIEDZ