Przeprowadzić dyskusje układu równań względem parametr

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
Awatar użytkownika
jakkubek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 101
Rejestracja: 31 mar 2006, o 20:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wilmesau
Podziękował: 18 razy
Pomógł: 9 razy

Przeprowadzić dyskusje układu równań względem parametr

Post autor: jakkubek »

Przeprowadzić dyskusje układu równań liniowych względem paramtru \(\displaystyle{ \Lambda}\)
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l}\Lambda x_1-3x_2+5x_3+7x_4=1\\ 4x_1-6x_2+\Lambda x_3+3x_4=\Lambda\\ 2x_1-3x-2-11x_3-15x_4=\Lambda-1\end{array}}\)

Wiem, że zależało to od rzędu macierzy, ale czy mógłyby ktoś to rozpisać? Byłbym wdzięczny
ODPOWIEDZ