Proszę o rozwiązanie zadania:
Znajdź macierz symetrii liniowej S, takiej że jej przestrzenią własną dla wartości własnej \(\displaystyle{ t=-1}\) jest prosta o równaniu \(\displaystyle{ x=y=-z}\).
Macierz symetrii liniowej
-
- Użytkownik
- Posty: 7
- Rejestracja: 17 cze 2011, o 18:19
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Wrocław
Macierz symetrii liniowej
Witam, staram się rozwiązać to samo zadanie.
Czy macierz:
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}0&0&0\\0&0&0\\0&0&-2\end{array}\right]}\)
jest poprawną odpowiedzią?
Czy macierz:
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}0&0&0\\0&0&0\\0&0&-2\end{array}\right]}\)
jest poprawną odpowiedzią?