rozkład macierzy

Przestrzenie wektorowe, bazy, liniowa niezależność, macierze.... Formy kwadratowe, twierdzenia o klasyfikacji...
bankierka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 187
Rejestracja: 6 maja 2009, o 10:57
Płeć: Kobieta
Podziękował: 71 razy
Pomógł: 6 razy

rozkład macierzy

Post autor: bankierka »

Znajdź rozkład wartości pojedynczej macierzy
Find the singular value decomposition of the matrix
\(\displaystyle{ }\)
\(\displaystyle{ \begin{bmatrix} 1&1\\1&1\end{bmatrix}}\)

-- 13 cze 2011, o 19:39 --

Znajdź wszystkie najlepsze rank-1 zbliżenie normy spektralnej do macierzy
Find all the best rank-1 approximate the spectral norm to the matrix
\(\displaystyle{ \begin{vmatrix} 1&2&0\\1&2&0\\0&0&3\end{vmatrix}}\)-- 13 cze 2011, o 19:42 --\(\displaystyle{ rankA=rankB=1, AB=BA \neq 0}\) udowodnć że \(\displaystyle{ rank(A+B) \le 1}\)
ODPOWIEDZ